Kijk, Denk en Zet!

Kalender

Dagschaak

DEZ A - HWP A
vrijdag 14 oktober 2016, Tijd: 20:00
DEZ A - DZD A
vrijdag 2 december 2016, Tijd: 20:00
Goes B - DEZ A
vrijdag 23 december 2016, Tijd: 20:00

Speellocatie                                                    Speelavond op vrijdag
Het Oude Raadhuis, Hoge Markt 6               Jeugd 18.30 - 20.00 uur 
4694 CG Scherpenisse                                    Senioren vanaf 20.00 uur    

Laatste nieuws

Denk en Zet B toont solidariteit

De terugkeer van Denk en Zet B in de tweede klasse van de avondcompetitie eindigde in solidariteit met de twee andere Denk en Zet teams. In navolging van de nederlagen van die twee teams de avond ervoor verloor het B-team de thuiswedstrijd tegen Goes C met 0,5 – 3,5.

Valse start voor Denk en Zet A en C

Voor sommige Tholenaren was het een verrassing om meer dan vier Denk en Zetters aan te treffen in Souburg op deze donderdagavond. Niet één, maar twee teams uit Scherpenisse mochten aantreden in Souburg. Het gepromoveerde A-team trof in de eerste klasse de regerend kampioen van de avondcompetitie: Souburg A. Met gemiddeld 300 ELO-punten minder per bord een mooie uitdaging, zoals dat dan genoemd wordt. Het C-team trof in Souburg D een op papier meer gelijkwaardige tegenstander, maar iedereen weet dat dat niet altijd alles zegt.

ZSC opent beter dan voorheen

Deze zonnige zaterdagmiddag werd op diverse locaties de eerste ronde in de hoofdklasse van de Zeeuwse onderbond gespeeld. Zo ook in één van de tien meest bijzondere schaaklocaties van Nederland. Op de zolder van dit momenteel aan onderhoud onderhevige monumentale pand werd de wedstrijd tussen Zie Scherpe Combinatie en Middelburg gespeeld. De statistieken waren tegenstrijdig voor ZSC. Alle vier de ontmoetingen tussen de onzen en Middelburg in de laatste twee seizoenen eindigden in een overwinning voor het combinatieteam. Positief vooruitzicht dus! Daarentegen werden de openingsduels in de laatste twee seizoenen door ZSC verloren. Uitdaging in het verschiet dus! Om de wiskundige wetten niet al te zeer te tarten, lijkt de uiteindelijke 4-4 dan ook het logische ver- en gevolg van de voornoemde statistieken.


Alles is met schaken te vergelijken. Schaken is met niets te vergelijken.Jan Hein Donner (1927-1988)
Blijf op de hoogte over het reilen en zeilen van onze vereniging. Voor de liefhebber, huisschaker, clubschaker, bewonderaar van het spel, belangstellenden, ouders, buren, vrienden, kennissen en iedereen die we niet genoemd hebben.